حوضه رودخانه کارون از پیوستن چند حوزه فرعی دیگر تشکیل شده که عبارتند از:
♦ حوضه آبریز بازفت
اصلی ترین رودخانه این حوضه رودخانه بازفت میباشد که در ارتفاعات شمال شرقی از زردکوه و در ارتفاعات شمال غربی از کوههای تارا سر چشمه میگیرد و درمسیر خود پس از تغذیه از چشمه های پر آب به رودخانه کارون میریزد.رودخانه بازفت در جهت شمال غربی- جنوب شرقی و تقریباً به موازات روخانه کوهرنگ از شاخههای تشکلیل دهنده کارون میباشد و شاخه های فرعی پرآب متعددی مانند آب شنگی و آب ترکی و تشنوی آن را تغذیه میکنند.
♦ حوضه آبریز کوهرنگ
اصلی ترین رودخانه این حوضه «آب کوهرنگ» است که از چشمه های پرآب ارتفاعت شمال استان سرچشمه گرفته و پس از پیوستن چشمه های ارتفاعات حاشیهای و آبراهه ها به آن، به رودخانه کارون میپیوندد. به عبارتی دیگر وضعیت دو رودخانه نسبت به هم به نحوی است که میتوان گفت رودخانه کارون از انتهای رودخانه کوهرنگ شروع میشود.
این رودخانه دارای جهت شمال غربی – جنوب شرقی است. لازم به ذکر است در سال 1333 با احداث سد انحرافی و تونلی به همین نام بخشی از آب سرشاخه های آن به رودخانه زاینده رود منتقل میگردد و با ایجاد سد دوم کوهرنگ و شروع بهره برداری از آن در سال 1365 بخش دیگری از آب به پشت سد زاینده رود انتقال یافته است.
♦ حوضه آبریز سرخون
اصلیترین رودخانه این حوضه رودخانه آب سرخون است که از ارتفاعات هلوسعد، کاسه کاسه، مور، کوهرنگ و هفت راه سرچشمه گرفته و با جهتی شمال غربی – جنوب شرقی به رودخانه کارون میپیوندد.
♦ حوضه آبریز سراب
اصلی ترین رودخانه این حوضه رودخانه سراب است که از ارتفاعات جهانبین، قزلجا، چوبین ضراب، سرچشمه گرفته و با جهتی شمال غرب – جنوب شرقی به رودخانه آب بهشت پیوسته و پس از آن به رودخانه کارون میپیوندد.
♦ حوضه آبریز کیار (رودخانه آب بهشت)
اصلی ترین رودخانه این حوضه رودخانه کیار است، این حوضه با بخشی از حوضه آبریز زاینده رود هممرز میباشد، این رودخانه داراری دو شاخه اصلی با جهت شمالی جنوبی و تقریباً شرقی – غربی است. شاخه ای که دارای جهت شمالی – جنوبی میباشد از ارتفاعات ذغالی، گئیک، خشکی و قزل جا سرچشمه گرفته و پس از پیوستن و شاخه شرقی – غربی به رودخانه آب بهشت پیوسته و در نهایت به رودخانه کارون میپیوندد و اما شاخهی شرقی – غربی رودخانه کیار، این شاخه از ارتفاعات خرفت، سیاسرد، نسار، برآفتاب و آهنگری سرچشمه گرفته و در نزدیکی شلمزار به شاخه دیگر رودخانه کیار پیوسته و در انتهای توسط رودخانه آب بهشت به رودخانه کارون میپیوندد ( تصویر شماره 1-2-3 ).
♦ حوضه آبریز سبز کوه
اصلی ترین رودخانه این حوضه رودخانه سبز کوه میباشد. این رودخانه از ارتفاعات کلار و سبزکوه سرچشمه گرفته و با جهت جنوب شرقی – شمال غربی به رودخانه کارون میپیوندد و در مسیر خود از چشمه های متعددی تغذیه میکند.
♦ حوضه آبریز کره بس (آب ونک)
اصلی ترین رودخانه این حوضه رودخانه کره بس میباشد. این رودخانه از ارتفاعات سبزکوه، ارزندان، جهارتنگان و پازن پیر سرچشمه گرفته با جهت شرقی – غربی به رودخانه کارون میپیوندد.
♦ حوضه آبریزپردگان (منج) ـ حوضه آبریز لردگان
حوضه آبریز منج یا حوضه لردگان – خان میرزا از به هم پیوستن سه ردوخانه کلار، برم و رودخانه منج ایجاد شده است. این رودخانه با جهت عمومی شرقی – غربی یکدیگر از رودخانه هایی است که به رودخانه کارون میپیوندد.
♦ حوضه آبریز خراسان
اصلی ترین رودخانه این حوضه رودخانه خراسان است. این رودخانه در منتهی الیه جنوب غرب استان قرار دارد و از ارتفاعات تلکریس، ریگ، دورک، مرغان و نوکلات سرچشمه گرفته و با جهت جنوب به شمال غرب به رودخانه کارون میپیوندد.
♦ حوضه آبریز کارون
این حوضه در برگیرنده اصلی ترین رودخانه استان (رودخانه کارون) میباشد. همانطور که گفته شد اکثر رودخانه های استان به این رودخانه میپیوندند. این رودخانه در ابتدای مسیر خود دارای جهت شمالی –جنوبی بوده و سپس با جهت شرقی – غربی پس از تغذیه از رودخانه های ذکر شده از استان خارج و به استان خوزستان وارد میشود. در مطالب فوق حوضه آبریز رودخانه کارون بررسی گردید حال در این قسمت از گزارش حوضه، حوضه آبریز رودخانه زایندهرود بررسی میگردد.
♦ حوضه آبریز زایندهرود
اصلیترین رودخانه این حوضه رودخانه زایندهرود میباشد. رودخانه زایندهرود مسیری از ارتفاعات زردکوه تا باتلاق گاوخونی را طی میکند. این رودخانه یکی از بزرگترین و مهمترین منابع آب در استان چهارمحال و بختیاری و بویژه در استان اصفهان محسوب میگردد. از ابتدای طی مسیر خود تا انتها موجب گردیده در حاشیه این رودخانه مکانهای گردشگری زیادی همراه با باغات و مکانهای مصفا و گردشگری پدیدار شود و در استانهای چهارمحالوبختیاری و اصفهان در حاشیه این رودخانه زیباترین مکانهای گردشگری را برای اوقات فراغت و جلب گردشگری مهیا نموده است.

مهمترین سرشاخه هایی که رودخانه ی زاینده رود را به وجود میآورند عبارتند از:
* شاخه دیمه:
از شمال خاوری زردکوه در جنوب روستایی دیمه سر چشمه گرفته (در حوالی چلگرد) و در جهت شمال و شمال شرقی حرکت کرده و به سر شاخه های دیگر که از ارتفاعات زردکوه سر چشمه میگیرند، متصل میشود.
* شاخه میان رودان
از کوه بلشت در شمال دهستان شوراب سرچشمه میگیرد و با جهت شمالی جنوبی جریان یافته از طرف باختر به آب تونل کوهرنگ میریزد.
- شاخه توف سفید از ارتفاعات خوربه سرچشمه گرفته و پس از طی مسافت کوتاهی در محل روستای توف سفید از باختر به رودخانه اصلی اضافه میگردد.
- شاخه نعل اشکال از ارتفاعات کوه سراب سرچشمه میگیرد پس از طی مسافتی در نزدیکی روستای آبخره به زاینده رود متصل میگردد.
- شاخه تنگ گزی از ارتفاعات مشرف به روستای مرغ ملک و سودجان سرچشمه گرفته و پس از طی مسافتی کوتاه در پایینتر از محل آبخره به رودخانه اصلی اضافه میگردد.
- شاخه خرسانک از ارتفاعات بیدارکوه سرچشمه گرفته و پس از طی مسافتی از محلی پائینتر از پل سودجان و از طرف باختر به رودخانه زاینده رود متصل میگردد.
- شاخه پرک که از چشمه های پرک و سرداب غلام آباد تشکیل میشود، در محل خروجی تونل سوم به زاینده رود میریزد.
لازم به ذکر است به غیر از حوضه های توضیح داده شده از ارتفاعات شمال غرب استان دو رودخانه زرک و بزرگ، سرچشمه گرفته که با جهت جنوب شرقی و شمال غربی از استان خارج میشود.
